Linkbuilding uitbesteden

Ieder bedrijf wilt goed ranken in Google. Echter is dit niet eenvoudig. Op de meeste zoektermen is de concurrentie namelijk erg sterk. Google beoordeelt jouw ranking op basis van honderden factoren. Ze willen namelijk de beste content leveren aan de zoeker. Het is dus belangrijk dat je de juiste content op je website plaatst die de vraag van de zoeker beantwoord. Naast de content heeft de techniek en de autoriteit van jouw site ook een grote impact op de rankings. Als de website technisch in orde is, dan kan de bezoeker makkelijk door de site bewegen en is de gebruiksvriendelijkheid hoog. Maar hoe zit het met de autoriteit van een pagina?

 

Hoe bouw je autoriteit op?

Google beloond pagina’s met autoriteit. Dit is ook wel logisch, want als veel mensen over iets (de pagina) praten, dan beantwoord het waarschijnlijk de juiste vragen. De beste manier om autoriteit op te bouwen is door linkjes te krijgen van andere websites. Dit is echter erg lastig om te doen en daarom gebruiken veel websites linkbuilding om hun autoriteit omhoog te pushen. Linkbuilding is een methode waarbij je actief bezig bent met het verzamelen van backlinks naar jouw website. Dit kan je op enorm veel manieren doen, maar het belangrijkste is dat het handmatig gebeurd. Wanneer je te veel spammerige backlinks hebt wordt dit namelijk opgemerkt door Google en kan je hiervoor gestrafd worden.

 

Linkbuilding zelf doen of uitbesteden?

Doordat alles handmatig moet worden gedaan kost linkbuilding veel tijd. Wanneer je geen netwerk aan websites en partners hebt, dan zul je enorm lang bezig zijn met het verkrijgen van relevante backlinks. Je kan er dan ook over nadenken om deze taak uit te besteden aan een betrouwbare partij. Zij kunnen hun tools en netwerk inzetten om redelijk snel en betaalbaar een goed backlinkprofiel voor jouw website op te bouwen. Meer informatie hierover kan je vinden op www.reputatiefabriek.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *